Salı, Mayıs 31, 2016

KATMER POĞÇA / LIGHT POĞÇA





Malzemeler

300 gr yoğurt
200 gr labne peyniri
60 gr ayçiçek yağı 
1 paket instal maya
yarım çay kaşığı tuz
600 gr un

Üzeri için 

yumurta sarısı

Yapılışı

Yoğurma kabına yoğurt, labne peyniri, ayçiçek yağı, tuz, maya alınır hepsini birbirine karıştırılır. Unu azar azar ilave edip yumurşak bir hamur yoğrulur. Hamuru yarım saat dinlendirelim. 

Sonra hamur iki eşit parçaya bölüp merdane ile yarım cm kalınlığında açıp üçgen parçalara bölelim. Geniş kenarından yuvarlayarak hamuru krovasan şekline getirip yağlanmış tepsiye alalım. Hamur bitene kadar tekrarlayalım. 

İkinci bezeyide aynı şekilde açalım ister birinci şekildeki gibi yuvarlayarak şekil verelim ister içine peynir, zeytin ezmesi, kaşar peyniri v.b gibi malzemeler koyarak yuvarlayıp krovasan şeklini verip tepsiye alalım.  Üzerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 30-35 dakika pişirelim. 

Fırından çıkıp soğuyunca içi boş olan poğçaların arası açılıp krem veya labne peyniri sürüp salam dilimleri veya kaşar peyniri v.b ile sandviç yapılabilir. 

Hiç yorum yok: