ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 2
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1969
Malzemeler700 gr siyah çekirdeksiz kuru üzüm
300 gr ceviz
600 gr un
200 gr toz şeker
150 gr tereyağı
40 gr kuru maya (instal maya)
5 yumurta
2 bardak süt
Üzümleri örtecek kadar eşit miktarda beyaz şarap ve kırmızı şarap (likörde olur herelde)
bir tutam tuz
Yapılışı
Üzümler bol suda birkaç kez yıkanır ve telsüzgeçte iyice süzülünce derin bir cam kaseye alınıp üzerine şarap karışımına yatırılır ve bir kenara bırakılır. Yoğurma kabına elenmiş un alınır ve ortası havuz şeklinde açılır buraya ılık süt ve maya bırakılır ve hafifçe karıştırılır. Sonra 4 yumurta, tereyağı, şeker, tuz kaba alınır ortadan karıştırmaya başlanır sonra kenarlardaki unlar azar azar katılarak hamur yapılır. Üzeri streçle kapatılıp ılık bir yerde mayalanması için bekletilir. Hamur iki katına çıkınca süzülmüş üzüm ve cevizleri ilave edip hamuru tekrar yoğurun ve yağlanmış tepsiye ister saç örgüsü şekli vererek, ister tepsiye düz yayarak hamuru tepsiye alalım. Üzerine kalan yumurtayı çırpıp fırça ile sürelim. 180-185 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder