Çarşamba, Mayıs 25, 2016

FOCCACCİO BREAD










Malzemeler


375 ml su
500 gr un
30 gr maya
10 gr tuz
20 gr zeytinyağı
15 ml bal
35 gr kuru domates (suda beklemiş), 90 gr dilimlentinmiş siyah zeytin, 10 gr kekik, 5-6 dal biberiye, 
20 gr zeytinyağı (ekmek piştikten sonra üzerine sürmek için)


Yapılışı

Un yoğurma kabına elenir ortası açılır suyun yarısı ve maya ortaya alınıp maya çözdürülür. Bal ve tuzu ekle, ve aşamalı suyu ekleyerek ele yapışan, elini çekince uzayan bir hamur olur. 

Diğer yanda dometes kuruları sudan çıkarılıp suyu süzülür ve ince dilimlenir, hamura serpilir sonra diğer malzemeler siyah zeytin, kekik, biberiye yaprakları ilave edilip hamura karıştırılır. 

Hamur küçük yağlanmış pizza tepsisine veya teflon bir tepsiye yayılır. Ayuç içi yağlanır hamur avuç içi ile düzeltilir. Elin yağlanma sebebi çamur gibi ele yapışan bir hamur olduğu için düzelmek zor. Yağlanmış elle daha kolay düzeltilir. Mayalanmaya bırakılır. Bir saat sonra üzerine bir miktar tuz serpilip 180 derecede pişirilir. 

MSA da yaptığımız tariflerden.

Hiç yorum yok: