Salı, Mayıs 31, 2016

TUZLU ÇUBUK




2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı mısır unu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu (10 gram)

Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılısı

Derin bir kap içerisine 2 yumurta beyazı, sıvı yağ, sirke ve kabartma tozu konulup karıştırılır.
Üzerine nişasta, mısır unu ve tuz ilave edilip elle karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilerek yoğrulur ve orta sertlikte bir kurabiye hamuru elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp, düz zemin üzerinde rulo şeklinde yuvarlanır.
Rulonun üzerine hafif bastırıp yassılaştırılır.
Uç kısımları bıçak yardımıyla kesilip düzleştirilir.
Çubuk şekli verilen kurabiye yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Bütün kurabiye hamuru şekillendirilerek tamamlanır..
Daha sonra çubuk kurabiyelerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpiştirilir.
175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
http://kadincatarifler.com/margarinsiz-tuzlu-kurabiye-tarifi

Hiç yorum yok: