Cumartesi, Mayıs 21, 2016

HAYDARİ





İki ayrı haydari tarifi biliyorum. İkisini de yazdım.



Haydari Mezesi – Tarator Malzemeleri
100 gram beyaz peynir
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı taze nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için zeytinyağı nane ve salatalık

Yapılışı

Derin bir kasede önce beyaz peyniri çatalla iyice ezin. Üzerine süzme yoğurdu ilave edip iyice prüsüz olana kadar karıştırıp ezin. Sonra ezilmiş sarımsakları, zeytin yağını ve naneyi ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp etrafına halka salatalık dilimleri koyun. Üzerine bir iki dal dere otu ile servis yapın.  




Haydari için Malzemeler


3 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, nane, pul biber


Yapılışı
sarımsakları soyup iyice sarımsak ezici ile ezin yada havanda iyice dövün. Süzme yoğurdunuzu derin bir kaseye alın. İyice çırptıktan sonra ezdiğiniz sarımsağı ekleyin. Ardından ince ince kıydığınız dereotunu da ekleyin. Birkaç dal dereotunu süslemek için ayırın. Kabınızdaki haydari malzemelerini iyice karıştırın. Tuz ve zeytinyağını da ilave edin. Yine karıştırın ve kuru nane, dereotu ve pul biber ile süsleyip servis tabağına alın. 

Hiç yorum yok: