Perşembe, Mayıs 19, 2016

CEVİZLİ AY



Malzemeler

1 pk instal maya
600 gr un
yarım bardak süt
1 yumurta
3 kaşık pudra şekeri
bir fiske tuz
250 gr tereyağı erimiş

İç Malzemesi

250 gr ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm ( iyice yıkanmış suyu süzülmüş)
1 çay kaşığı tarçın (arzuya bağlı)
tatlandırmak için 150 gr pudra şekeri 
Tüm malzemeyi bir kapta harmanla


Yapılışı

Maya yarım bardak ılık suda eritilir. Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz şeklinde açılır. İçine erimiş tereyağı, erimiş maya, pudra şekeri, süt, tuz ve yumurta ilave edilip ortadaki sıvı malzeme elle iyice karıştırılırp azar azar kenarlardaki un alınarak hamur tutulur. Mikserde de yapılacaksa önce maya eritilir ve sıvı malzeme çıpma kabına alınıp karıştırılır sonra azar azar unu ilave edilir. Hamur üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. Daha sonra hamur iki katına çıkınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açılır ve iç malzemesi konur. Yuvarlanarak kapatılıp ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp yarım saat kadar daha mayalandırılır. 180 derecede pişirilir. 

Hiç yorum yok: