Pazar, Mayıs 22, 2016

SUSAMLI ÇİN TAVUĞU





https://tr.pinterest.com/pin/529524868659498275/

Malzemeler

3-4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
1½ bardak mısır nişastası
3 yumurta
 ¼ fincan zeytinyağı yağı 
1 su bardağı toz şeker 
4 yemek kaşığı ketçap 
¼ fincan beyaz sirke 
¼ fincan elma sirkesi 
1 yemek kaşığı düşük sodyum soya sosu 
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 4-5 diş ezilmiş veya çok iyi dövülmüş sarımsak
yeterli miktarda tuz ve karabibier

169  derece fırında ısıtın. Tuz ve karabiber ile küçük kuşbaşı büyüklüğünde kesilmiş tavuk göğsünü harmanlayın. 


Bir kasede mısır nişastası ve hafifçe çırpılmış yumurtaları karıştırın ve tavuk parçalarını bu karışıma bulayıp önce orta sonra yüksek ateşte  tavada az bir yağ ile tavukları mühürleyin yani yüzeyini kızartın tam pişmiş olması gerekmiyor tekrar fırında atılacak. Tavadan hafifçe yağlanmış bir borcama veya fırın tepsisine mühürlenmiş tavuk parçalarını yerleştirin. Orta boy bir karıştırma kabında, şeker, ketçap, elma sirkesi, beyaz sirke, soya sosu, sarımsak ve tuz birleştirir. tavuk üzerine dökün ve fırınada 1 saat pişirin. Bu sosla kaplı tavukları  fırında onbeş, yirmi dakkada bir karıştırın. Yani pişme süresi boyunca 3-4 kere karıştırılmıştır. Fırından çıkarıp servis tabağına alıp üzerine susam serpin. 

Noole veya pilav ile servis yapın.

Hiç yorum yok: