Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
Beyaz peynir
Galeta unu
Yapılışı
Derin ve geniş bir kasede yağ ve suyu karıştırın. 1 yufkayı tamamen açın. Üzerine yağlı karışımdan sürüp,ikinci yufkayı da üzerine serin. Aynı işlemi uygulayıp, 4 yufkayı da üst üste yerleştirin.
Önce yufkaları 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı 5 eşit parçaya kesin. Beyaz peyniri parçaların üzerine paylaştırın. Sıkıca sarın. Parçaların hepsini bu şekilde sarın.
Börekleri önce yağlı suya batırıp, sonra galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Börekleri 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
https://www.facebook.com/nursel.ile.ramazan.sofrasi
http://umutsepetim.com/2016/05/hazir-yufkadan-kat-kat-citir-borek.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder