- 120 gr ince doğramış bitter çikolata
- 120 gr tereyağı
- 150 gr pudra şekeri
- 50 gr kakao
- 3 yumurta
- 1 pk vanilya
Kek kalıbını yağlamak için bir miktar tereyağı ve kakao tozu
Hazırlanması
120 cm lik pasta veya kek kalıbı bu miktarlar için yeterli. Kabı bir miktar tereyağı ile yağlayıp kakao serperek kabın kenarlarını ve tabanını kaplaması için sallayarak yayalım
Isıya dayanıklı büyük bir kasede tereyağı ve çikolatayı benmari usulu eritip kenara alın. Ilınınca bir kasede hafifçe çatalla karıştırılmış yumurtaları ekleyip karıştıralım, pudra şekerini, vanilyayı, kakao yu da ekleyip çikolata ile bütünleşmesini sağlayalım. Kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika pişirelim. Fırından çıkınca on dakika soğuması için bekleyip sonra kalıbı ters çevirip tel üzerine alalım bur da da soğuyana kadar bekleyelim. Daha sonra servis tabağına alalım.
http://allrecipes.com.au/recipe/25603/quick-and-easy-flourless-chocolate-cake.aspx?o_ln=SimRecipes_Photo_3&o_is=SimilarRecipes
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder