Salı, Haziran 07, 2016

RAMAZAN PİDESİ











Malzemeler

1 kg un
25 gr tuz
75 gr toz şeker
50 gr yaş maya
100 gr ayçiçek yağı
400 ml su

Yapılışı

Mikserde yapılacaksa hamur yoğurma aparatı takılır, maya su içinde eritilir, sıvı yağ ilave edilir miksere alınır makine çalıştırılır ve üzerine un, tuz ve şeker karışımı azar azar ilave edilip hamur yoğrulur. 

Elle yoğrulacaksa da aynı sıra ile hamur yapılır. Hamurun olduğu kabın üzeri streçle örtülür ve bir saat 1. mayalanmaya bırakılır. Mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine bir iki şaplak atıp gazını alırız. Sonra ister ramazan pidesi 700 gr bir hamur kalanları, pastane pizzası için daha küçük bezelere bölüp tekrar 2. mayalanmaya bir saat kadar bırakılır. 

İkinci mayalanma dan sonra tezgaha az bir un serpip, ramazan pidesi için ayırdığımız hamura şekil verip biraz unlanmış tepsiye alırız. Diğer minik bezeleride hafif yağlanmış tepsiye şeklini verip dizeriz. Mini pizzalar için istenen iç malzemeleri içine konur ve bir yumurta çatalla çırpılıp ramazan pidesine ve mini pizzalara sürülür.

3. mayalanmaya bırakılır. Daha sonra 200 derecede pişene kadar pişirilir 

Hiç yorum yok: