Cumartesi, Haziran 11, 2016

PERDE PİLAVI





MALZEMELER

1 bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı soyulmus badem
yarim su bardağı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kuş üzümü
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kasigi tereyağı
yarim çay bardağı sıvıyağ
yenibahar
tarçın
karabiber
tuz

Hamuru için;


4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
150 gr tereyağı
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

tavuk etini düdüklü tencerede haşlayın ve didikleyin. pirinç içine bir tatlı kaşığı tuz atın, sıcak suda bekletin. perde pilavı için derin ve genişliği az fırına girebilecek bir tencere ya da bakır bir kap seçin. ve o tencerenin içi margarinle kalın bir tabaka yağlayın. kabukları soyulan bademleri tencerenin iç tarafına aralıklı olarak yapıştırın. artan bademler ve dolmalık fıstıkları az sıvı yağda kavurun. pirinç yıkandıktan sonra başka bir tencereye alınıp hafif kavurun. tuzu, karabiberi ekleyip tavuk suyu koyun ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. piştikten sonra biraz ılımasını bekleyin. hamuru için yumurta, tereyağ, yoğurt, tuz ve aldığı kadar unu yoğurun. hamuru , mantı hamuru kalınlığında açın margarinle yağlanmış tencereye yerleştirin. pilav pişince içine didilmiş tavukları, kavrulmuş bademleri, fıstıkları, kuş üzümü, baharatları ekleyip karıştırınca ve hamurla kaplanan tencereye koyun. üzerini hamurla kapatın ve bıçakla üzerine ince kesikler atın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

http://www.nurselinmutfagi.com/2016/06/ramazan-sofras-perde-pilav.html

Hiç yorum yok: