Cumartesi, Haziran 11, 2016

ÇİLEKLİ TART




Malzemeler


Hamuru için 

140 gr un
55 gr tereyağı
30 gr toz şeker
Biraz su yaklaşık 40 gr 2-3 yemek kaşığı 
bir çimdik tuz

Kreması için 

250 gr süt
50 gr toz şeker tadı az oluyor biraz tatlı olması için miktarı artımanız gerekir. 
2 adet yumurta sarısı
1 pk vanilya
500 gr çilek

Hamurun hazırlanışı

Un, şeker, minik minik doğranmış tereyağı ve tuz yoğurma kabına alınır. Yoğrulur. Çok dağılan kum kum bir hamur olursa az miktarlarda 1 yemek kaşığı gibi ilave ede ede hamuru yoğurun.  Hamuru strece sarıp en az bir saat buzdolabında dinlendirin. 

Bir saat sonra : 22 cm lik bir tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Merdane ile hamurunuzu kalıbın çapı kadar açıp kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler yapıp 200 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca iyice soğuması için serin bir yere alın. 

Kremasının hazırlanması

Tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve sütü alın çırpma teli ile iyice karıştırın. Topak olmaması için kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. En son vanilyasını katıp ocaktan alın. İyice soğuması gerekiyor. 

Soğuyan tart hamurunu servis tabağına alın üzerine soğumuş kremayı düzgünce yayın en üste yıkanmış suyu iyice alınmış çilekleri ikiye bölüp kremanın üzerine sıkaça yerleştirin.   

Hiç yorum yok: