Cumartesi, Haziran 11, 2016

ARAP DOLMASI







11 Haziran Nursel ile Ramazan Sofrası'nda Siirt yöresinden Arap Dolması Tarifi (Dolma Şişe) hazırlandı.

MALZEMELER

1 dizi kuru patlıcan
1 dizi kuru biber
250 gr yaprak
yarim beyaz lahana

İç Harcı İçin;
yarim kilo satir arasi dana kiyma
yarim kilo satir arasi kuzu kiyma
1 kilo bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kasigi biber salcasi
5 yemek kaşığı domates salcasi
1 çay bardağı sumak suyu
1 su bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda haşlayın. İç harcı ıslanmış bulguru ,satır arası dana ve kuzu kıymayı, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, sıvıyağ, tuz, yoğurun. Tencerenin dibine iri doğranmış soğanları doğrayın. Patlıcanları ve biberleri yarılarına kadar iç harç ile doldurun, tencereye yatay dizin. Kalan iç harcı ile beyaz lahana ve üzüm yapraklarını doldurarak kullanırız. Üzerine biraz sıcak su dökülüp kaynamaya bırakılır. Pişmeye yakın sumak suyu ekleyin. Afiyet olsun...
- See more at: http://www.nurselinmutfagi.com/2016/06/nursel-ile-ramazan-sofras-arap-dolmas.html#sthash.xA5IbNf0.dpuf

Hiç yorum yok: