Malzemeler
6 yemek kaşığı tereyağı
225 gr bitter çikolata ince kıyılmış
6 yumurta (akları ve sarısı ayrılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Üzer için
Pudra şekeri veya erimiş çikolata
Hazırlanışı
Isıya dayanıklı büyük bir kasede tereyağı ve çikolatayı benmari usulu eritip kenara alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Aklarını çıpma kabına alıp mikserle çırpmaya başlayalım kabarıp beyaz olmaya başlayınca pudra şekerini azar azar ekleyip aklar sertleşene kadar çırpalım. Ilınmış olan çikolatalı karışıma yumurta sarılarını alalım ve karıştıralım yumurtalar ile çikolata bütünleşin. Sonra yumurta aklarından kaşık kaşık alıp çikolatalı karışıma azar azar ilave edip spatula ile katlar gibi karıştıralım. Tüm akı çikolatalı karışıma yedirelim. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Kek karışımını kalıba boşaltalım. Önceden 135 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
http://www.marthastewart.com/344293/flourless-chocolate-cake
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder