Salı, Mayıs 10, 2016

MAYALI BOHÇA



Gülsüm hanımın tarifi 

Malzemeler

1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytin yağı
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 paket kuru maya
1 yumurta
bir çay kaşığı tuz
bir çay kaşığı toz şeker
yarım kg kadar un

İç malzemesi 

yarım demet ince kıyılmış maydanoz
yarım kalıp rendelenmiş beyaz peynir
1 yumurtanın akı hepsini karıştır. 

Hamurun üzerine sürmek için yumurta sarısı, susam

Yapılışı

Yoğurma kabına un alınır ortası havuz gibi açılır, ortaya maya, ılık süt, toz şeker konur karıştırılır. Sonra ortaya erimiş tereyağı, zeytinyağı, yumurta konur. Tuz una serpilir. Ortadan karıştırarak yoğrulmaya başlanır yavaş yavaş kenarlardaki un alınır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yarım saat üstü örtülü mayalandırılır. Sonra merdane ile açılıp 10x10 lik kareler kesilir. Ortasına iç haç konur. Bohça gibi kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür istenirse susam sepilir. Yarım saat tepside mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış fırında 175-180 derecede pişirilir. 

Hiç yorum yok: