Salı, Mayıs 10, 2016

CEVİZLİ ELMALI BÜLBÜL YUVASI




Gülsüm hanımın tarifi 

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
250 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1,5 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un (yarım kg yakın)

İç harcı

bir çay bardağı dövülmüş fındık
bir çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı elma rendelenmiş 
Hepsini karıştır. 

Şurubu

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Şekeri ve suyu tencereye al kaynat limon suyunu ekle soğumaya bırak.

Yapılışı

Yoğurma kabına yağ ve yoğurt alınır ve iyice mıncıklanır sonra sirke karbonat ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. 
Hamur iki parçaya ayrılır merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Açılan hamurdan yuvarlak kalıplar ile  yuvarlak parçalar çıkaralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Hamurun ikinci parçasını da aynı şekilde açıp kalıpla  yuvarlak parçalar çıkaralım bu sefer hazırladığımız yuvarlakların ortasını da küçük bir yuvarlak kapakla çıkarıp ilk hamurun üzerine tek tek dizelim. İçlerine hazırladığımız harçtan koyalım. 160-170 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca soğumuş şuruptan dökerek tatlandıralım. 

Hiç yorum yok: