Salı, Mayıs 10, 2016

ELMALI TOPLAR




Malzemeler

1 paket eti kakaolu bisküvi
1 paket bebe bisküvisi veya kepekli tatlı bisküvi
4 elma kabukları soyulmuş ve rendelenmiş
1 adet portakal kabuğu rendesi
yarım kahve fincanı meyve likörü (muz, vişne, çikolata, portakal veya acıbadem likörü)

Çikolata sosu

yarım litre süt
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
veya bu sos yerine hazır kakaolu puding de kullanabilirsiniz. 

Sosun yapılışı

Tüm malzeme tencereye alınır kısık ateşte sürekli karıştırarak bir iki kaşım kaynayana kadar pişirilir. Ilınması için kenara alınır. 

Elmalı topların yapılışı

Bisküvileri rondodan geçirin, karıştırma kabına alın üzerine diğer tüm malzemeyi ilave edin biraz yumuşaması için kenarda 15-20 dakika bekletin. Sonra yoğurun ve küçük toplar yapıp servis tabağına üst üste dizelim. 

Eğer yoğurma aşamasında bisküviler kuru olursa şekil alamaz durumda olursa azar azar süt veya portakal suyu eklenebilir kıvama gelene kadar. 

Servis tabağındaki elma toplarının üzerine hazırladığınız sosu yavaş yavaş döküp her yerini kaplamasını sağlayınız. Arzu edilirse üzerine toz hindistan cevizi, file şamfıstığı serpilir. Dolapta soğutulup servis yapılır. 

Hiç yorum yok: