Kullanılacak Malzeme 4 kişilik
250 gr pirinç (veya arpa şehriyesi)
150 gr çemensiz pastırma
100 gr kuru barbunya fasülyesi
2 baş orta boy soğan
3 sap kereviz yaprağı
2 adet havuç
2 iri patates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sade yağ (tereyağı)
1/2 demet maydanoz
1 bardak et suyu
1 fican zeytinyağı
1 tutam kırmızı biber
1 küçük lahananın göbeği
tuz karabiber
Bir gece önceden ıslatılmış olan fasulyeleri tuzlu suda kaynatıp piyaz kıvamına gelinceye kadar pişirmeli. Bir başka kapta da kaynar tuzlu suda pirinci veya şehriyeyi diriliği bozulmadan haşlamalı, sonra suyunu süzüp yarım fincan zeytinyağı döküp bir kenara bırakmalı.
Kereviz yaprağını, lahananın göbeğini, maydanozları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra herbirini ayrı ayrı ve ince ince kıymalı. Bir tencereye sadeyağ veya tereyağı ve biraz zeytinyağı ince kıyılmış soğanlar, madanoz ve domates salçası konur 5 dakika kavrulduktan sonra tencereye birer tavla zarı iriliğinde kesilmiş patetesle küçük küçük doğranmış havuçlar ve kıyılmış yeşillikler, küçük doğranmış pastırmalar katılır. Üzerine bir tutam kırmızı biber ve sıcak et suyu katıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Pişenece barbunya ve pirinç de tencereye katılır. Bir taşım daha kaynatılır. Tuzu karabiberi de eklenir. İnce kıyılmış maydanoz serpilir ve sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder