ALTIN TABAK
Öğretici Metodlarla Hazırlanmış
Ansiklopedik Dergi
Cilt 1
Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.
1968
Kullanılacak malzemeler
Yarım kilo toz hindistancevizi
150 gr tereyağı
25 gr patates nişastası
200 gr buğday unu
325 gr toz şeker
7 yumurta
yarım paket baking powder
200 gr tatlı badem
4-5 tane acı badem
yeteri kadar şeftali veya kayısı marmelatı
Yapımı
Kalıbı iyice yağladıktan sonra içine un sepmeli ve bu unun her yanına iyice yayılması için kalıbı evirip çevirmeli. Hindistan cevizinin 300 gr mı yoğurma kabına alınır buna buğday unu da katılmalı. Tam orta yerine bir havuz açıp 2 yumurta, 150 gr toz şekeri ve küçük parçalara bölünmüş kalan yağ konmalı. Karışım iyice karışıncaya kadar yoğrulur. Dinlenmesi için üzeri kapatılıp buzdolabına kaldırılır.
Bademler sıcak suya atılıp kabukları çıkarılıp rondadan geçirilir veya toz badem de kullanılabilir. Kalan yumurtaların sarılarını büyük bir porselen kasede kalan toz şekeriyle birlikte çırpmalı. Karışım iyice karışınca çırpmaya ara vermeksizin bunun içine nişastayla kalan hindistan cevizi tozu, kıyılmış yada toz badem ve baking powder katılmalı.
Ayrı bir çıpma kabında yumurta beyazlarını bir tutam tuzla beyaz köpük olana dek çıpmalı. Sonra bu karışımı yumurta sarısı karışımına azar azar katmalı. Buzdolabında dinlenmekte olan hamuru çıkarmalı, sonra bir oklavayla bunu açmalı. Hamur kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak kadar açılmalıdır.
Açılan hamuru önceden hazırladığınız kalıba yaymalı ve sonra kalıba marmelat ince bir tabaka olacak şekilde dölülmeli. Bunun üzerine diğer yumurtalı karışımı dökmeli bir spatula ile üzeri düzeltilmelidir. Kalıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilmeli. Soğuyunca istenirse üzerine ince bir kat pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder