Pazartesi, Mayıs 09, 2016

KREMALI PATATES



Malzemeler

1,5 kg patates
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber

Genişçe bir kaba soyulmuş yıkanmış  patatesleri ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine süt, krema, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberi ilave edip harmanlayalım patatesler iyice bu karışıma bulansın. Kabı buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dinlemiş patates karışımını alalım patatesleri sıralıyalım kapta kalan sosu üzerine dökelim ve 190 derecede fırında kızarana kadar pişirelim fırında çıkar çıkmaz rende kaşarı üzerine sepelim sıcak servis edelim. 

Hiç yorum yok: