Pazartesi, Mayıs 09, 2016

ÇERKEZ TAVUĞU




Malzameler

Bir bütün tavuk
350 gr  ceviz
3 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, pulbiber
Taze kişniş 8-10 dal

Tavuğu 14 su bardağı suda düdüklü tencerede veya tencerede iyice haşlayalım. Haşlanmış tavuğun deri ve kemiklerini çıkarıp etini lif lif ayırıp bir kaba alalım. Rondoya bayat ekmek dilimlerini, sarımsakları ve cevizleri alalım toz haline getirip birbuçuk bardak ılık tavuk suyu ile iyice karıştıralım. Hazırladığımız sosu lif lif ayrılmış tavukların üzerine döküp tuz, karabiber, pulbiber ilavesi ile iyice karıştıralım gerekirse tavuk suyu ilavesi ile koyu bulamaç olmasını sağlayalım. Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış taze kişniş serpelim. 

Hiç yorum yok: