Pazartesi, Mayıs 09, 2016

BARBUNYALI BULGURLU KIŞ ÇORBASI




MALZEMELER


1 çay fincanı kuru barbunya ( bir gece önceden ıslatılmış)
1 çay fincanı pilavlık bulgur (ayıklanıp iyice yıkanmış süzülmüş)
8 su bardağı et suyu veya kemik suyu
2 adet kuru soğan ince yemeklik doğranmış
2 patates (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber

Çorba tenceresine veya düdüklüye zeytinyağı ve soğanı alıp pembeleşene kadar kavuralım domates salçasını ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Sonra önceden ıslatılmış barbunya, bulgur, et suyu,  tuz, karabiber, pulbiberi ilave edip pişmeye bırakalım. Barbunyaların pişmesine yakın patatesleri ilave edip patatesler pişince  ocakta alıp üzerine ince doğranmış maydanozu ilave edelim. Sıcak servis edelim. 

Et suyu yoksa sadece su ile yapılacaksa yağ miktarı arttırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı veya bir küçük kahve fincanı zeytinyağı konabilir. 
Patatesleri tüm malzeme ile tencereye koyarsak dağılıyor bu sebepten barbunyaların pişmesine yakın patatesler atılınca daha iyi oluyor. 

Hiç yorum yok: