MALZEMELER
Yarım kg kuzu gerdan
8 su bardağı su
1 soğan
1 havuç
2 kahve fincanı un
1 küçük kereviz
Sosu için
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
Çorba tenceresine veya düdüklüye eti, 8 bardak suyu, dörde bölünmüş soğan, irice doğranmış havuç, kereviz alıp et pişinceye kadar haşlayalım. Haslanmış eti kevgirle bir kaba alalım ve et suyunu süzüp başka bir tencereye alalım. ( havuç soğan ve kereviz muhtemek kemik kırıntılarını süzmek için) Bir kasede unu su ile azar azar açıp ayran kıvamına gelince et suyuna ekleyelim tuzunu karabiberini ilave edelim. Bu arada eti küçük parçalar haline doğrayalım çorbaya ilave edelim. Çorba kaynayınca kıvam alınca terbiyesin ( 2 yumurta sarısını ve limon suyunu bir kaseye alıp çırpalım kaynamakta olan çorbadan bir kaşık alıp ilave edip ılıştırarak karıştırın bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım yumurtaları pişirmeden sosu çorba ile eşit sıcaklığa getirmeye çalışıyoruz. Sos hazır olunca çorbaya katalım bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım üzerine pul biber serpebiliriz. Sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder