Pazartesi, Mayıs 09, 2016

TENNURİ ÇORBASI



Malzemeler

2 su bardağı nohut ( bir gece önceden ıslatın)
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz, karabiber 
1 yemek kaşığı kuru nane
1.5 litre su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir gece onceden ıslatılmış nohut haslanır. Mercimeği ve pirinci ayıklayıp iyice yıkayıp süzelim.  Çorba tenceresine zeytinyağını kıymayı alıp kavurmaya başlayın kavrulunca ince doğranmış soğanı da ilave edip kavuralım, Unu da ilave edip iyice karıştıralım. Sonra suyu, mercimeği, pirinci koyup  karabiber, pulbiber ve tuzunu ilave edelim. Pirinçlerin pişmesine yakın haşlanmış nohutuda ilave edip kaynamaya bırakalım. Pirinç pişince ocaktan alıp üzerine kuru nane serpip servise hazır hale getirilir. 

Hiç yorum yok: