Pazartesi, Mayıs 09, 2016

KESTANE PÜRELİ KREM ŞOKOLA



MALZEMELER


300 gr kestane püresi
Yarım su bardağı süt kreması
3 paket bitter çikolata
6 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
4,5 su bardağı süt 
3,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
6 yumurta sarısı ayrıca

Süslemek için

Toz şamfıstık

bir kaç aşamalı biraz meşakkatli ama çok güzel

İlk aşama çikolata ve süt kremasını benmari usulu erimeye bırak ara ara karıştır.
İkinci aşama 6 yumurta sarısı 2 çay bardağı toz şekerle çırp köpük olup iyice kabarınca çırpmaya ara vermeden benmari usulu erittiğiniz çikolatalı krema karışımını ilave et. Kenara al.
Üçüncü aşama yumuta aklarını çıpma kabına al bir fiske tuz la kar haline getir. Çıpma telinden düşmeyecek kıvamda olucak. 
Dördüncü aşama kabartılan yumurta akı kabına 2. aşamada hazırladığımı çikolatalı yumurta sarısı karışımını ve kestane püresini ilave edilip ıspatula ile yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır. 
Beşinci aşama süt tencereye alınıp vanilya eklenerek kaynamaya bırakılır. Ayrı bir derin çıpma kabında 6 yumurta sarısı kalan toz şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Sıcak süt çıpma devam ederken kepçe kepçe ılıştıra ılıştıra dökülür. Sütün tamamı aktarıldıktan sonra karışıma 4. aşamada hazırladığımız kestane püreli karışım da ilave edilir. Çok kısık ateste sürekli karıştırılarak bir taşım kaynayana kadar pişirilir. Servis kaselerine pay edilir. Üzerine şam fıstığı sepilir. Soğuyunca buzdolabında bir gece dinlendirilip soğuk servis edilir. 



Hiç yorum yok: