MALZEMELER
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 3 parmak eksik zeytinyağı
1 şişe soda
İç malzemesi
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber
Ayrıca patatesli veya peynirli de iç malzeme hazırlanabilir.
Tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve kıyma alınır ve kavrulmaya başlanır. Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir iyice kavrulur en son ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilave edilip ocaktan alınır. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İç haç soğuyunca böreği yapmaya başlıyoruz.
Sosu için; Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Bu böreği ister sigara böreği şeklinde ister fırın tepsisinde dilim dilim olacak şekilde yapabiliriz. Fırın tepsisini yağlıyıp üzerine ilk yufkayı serip sodalı karışımı fırça ile sürüyoruz, üzerine ikince yufkayı serip tekrar sos sürüyoruz bu işlemi ilk 4 kat için tekrarlıyoruz 4. kata iç malzemesini serip üzerine yufufkayı seriyoruz. Kalan yufkalarıda bir kat sos bir kat yufka ile tamamlayıp en üste 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurdu bir kasede çırpıp fırça ile yufkaya sürüyoruz. 175-180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder