Pazar, Mayıs 01, 2016

AVCI BÖREĞİ





MALZEMELER
4 adet yufka
2 adet yumurta
galeta unu
sıvı yağ

İç malzemesi 

300 gr kıyma tek çekilmiş
2 kuru soğan
Maydanoz
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı pirinç ceviz
tuz, karabiber, pul biber

İç malzemenin hazırlanması

 Bulguru bir kaseye alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ile demlenmesi için bir kenara bırakıyoruz. Tencereye 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ ve kıyma alınır ve kavrulmaya başlanır. Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir iyice kavrulunca ocaktan alınır. Kabarmaya bıraktığımız bulguru, ince doğranmış maydanozu, kırık cevizi, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İç haç soğuyunca börekleri yapmaya başlıyoruz. 

Hazırlanışı

Bir kaseye 2 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Ayrı bir kaseyede galeta ununu koyuyoruz.  Tezgaha bir yufkası seriyoruz üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp yufkayı üçgen şeklinde altı eşit parçaya bölüyoruz. Geniş tarafına iç malzemeden bolca koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra bolca galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz. 185 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok: