Pazar, Mayıs 01, 2016

BURMA ÇÖREK





1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
1 paket instant maya
4 + 1 yemek kaşığı şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yumurta (oda sıcaklığı)
4 su bardağı un + aldığı kadar
İç Harç İçin;
3 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı pekmez
3 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
Ufalanmış ceviz
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
2-3 damla pekmez
Yapılışı
İç harç için; ceviz hariç bütün malzemeleri karıştırın ve dolapta dinlendirin. •Cevizi toz şekinde ufalayın. •Hamur için; su, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri 5 dk bekletin. •Sıvı yağ, yoğurt, tuz, yumurta ve unu ekleyin. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olmalı. 1 saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletin. •6 eşit parçaya ayırın ve üstünü örterek 15 dk daha dinlendirin. •Hamurları yemek tabağı büyüklüğünde açın. •Açtığınız hamurun üstüne 1-1.5 yemek kaşığı tahin pekmezli karışımdan sürün ve cevizi serpiştirin. Üzerine ikinci katı koyun ve aynı şekilde iç harçtan sürün. Bunu 6 kat için tekrarlayın fakat en üst kata bir şey sürmeyin şimdilik. Ortadan ikiye kesin ve bir tarafa iç harçtan sürün diğer yarımı, üzeri harçlı olan kısmın üstüne koyun. 1 parmak kalınlığında boydan şeritler kesin ve kıvırarak içten dışa biçimde yerleştirin.•Üzeri için; yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün. •180C lik fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin. 
http://yapdabiyiyelim.blogspot.com.tr/

Hiç yorum yok: