Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç (baldo pirinç)
2 çorba kaşığı tereyağı (et suyu veya tavuk suyu kullanın ca ben yağ ilave etmiyorum)
3 su bardağı et suyu, tavuk suyu veya su
tuz, karabiber
Yapımı
Pirinci ayıklayıp bir kaç kere yıkarım eğer acele yapmam gerekmiyorsa önceden ılık tan sıcak suda bir iki saat bekletirim. böyle önceden pirinci ıslatarak yaparsam et suyu veya su ölçüsü bire bir dir mutlaka. Yani bir su bardağı pirince aynı bardak veya kase ile su veya et suyu. Yukarıdaki ölçü pirinci önceden ıslatıp bekletmeden yapılan pilav. Pirince mutlaka nişastası gidene kadar soğuk suya yıkarım.
Pilav tenceresine et suyu veya su alınır kaynamaya bırakılır, kaynayınca içine pirinçleri, tereyağını, tuzunu ve bir fiske karabiber koyup bir iki kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika harlı ateşte sonra ocağı kısıp pişiririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder