Malzemeler
4 adet ayıklanmış enginar
2 su bardağı baldo pirinç
bir çay bardağı zeytinyağı (eski küçük çay bardaklarından)
tuz bir tutam şeker
bir iki dal dereotu
tuz bir tutam toz şeker
Pirinci önceden ıslatıp bir kaç saat bekletmişseniz su bire bir ölçü. Eğer ıslatımamışşa bire iki ölçü su
Pirinç ayıklanıp yıkanır.
Ayıklanmış yıkanmış enginarlar ister 4 e bölerek ister büyün tencereye alınır üzerine zeytinyağı ve suyu ilave edilir. Bir çay kaşığı tuz ve bir tutam toz şeker ilave edilip kaynamaya alınır. Enginarlar yarı pişmiş duruma gelince süzülmüş pirinçler ilave edilir önce 3-4 dakika harlı sonra kısık ateşte pişirilir. Pişince üzerine ince doğranmış dereotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder