Pazar, Mayıs 01, 2016

PEYNİRLİ DEREOTLU ÇÖREK




MALZEMELER
  • 500 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz az şeker
  • 1 Su bardağı süt
  • Yumurta
  • 1 Paket tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı kabartma tozu
  • Dereotu
  • Peynir
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsak
ÜZERİNE
  • Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu
YAPILIŞI
  • Bir kap alın, un, tuz, kabartma tozu, tereyağı ve şekeri karıştırın.
  • Başka bir kapta süt ve yumurtayı iyice çırpın., un kabına ekleyin.
  • Dereotu ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Peynir, dereotu ve sarımsağı ekleyin, karıştırın ve yoğurun.
  • Hamurunuzu tezgahta yayın, biraz unlayın ve merdaneyle hafifçe üzerinden geçin.
  • Kulpat ile kesin, şekillendirin.
  • Yumurtalayın ve çörek otu serpiştirin.
  • 200 derecelik fanlı fırında pişirin.
PÜF NOKTASI
  • Tereyağı iyice soğuk olmalı ve unla iyice kaplanmalıdır.
  • http://www.denizorhun.com/#!Peynirli-Dereotlu-Çörek/tm2a7/5702ea320cf27bf9349b3dd3

Hiç yorum yok: