MALZEMELER
- 500 su bardağı un
- Yarım çay bardağından biraz az şeker
- 1 Su bardağı süt
- Yumurta
- 1 Paket tereyağı
- 1 Yemek kaşığı kabartma tozu
- Dereotu
- Peynir
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Sarımsak
ÜZERİNE
- Yumurta Sarısı
- Çörek Otu
YAPILIŞI
- Bir kap alın, un, tuz, kabartma tozu, tereyağı ve şekeri karıştırın.
- Başka bir kapta süt ve yumurtayı iyice çırpın., un kabına ekleyin.
- Dereotu ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Peynir, dereotu ve sarımsağı ekleyin, karıştırın ve yoğurun.
- Hamurunuzu tezgahta yayın, biraz unlayın ve merdaneyle hafifçe üzerinden geçin.
- Kulpat ile kesin, şekillendirin.
- Yumurtalayın ve çörek otu serpiştirin.
- 200 derecelik fanlı fırında pişirin.
PÜF NOKTASI
- Tereyağı iyice soğuk olmalı ve unla iyice kaplanmalıdır.
- http://www.denizorhun.com/#!Peynirli-Dereotlu-Çörek/tm2a7/5702ea320cf27bf9349b3dd3
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder