Pazar, Mayıs 01, 2016

PASTANE POĞÇASI





Malzemeler:

  • 250 gr un (1 su bardağı ve 3/4 su bardağı un)
  • 7,5 gr şeker (yarım yemek kaşığı şeker)
  • 5 gr tuz (1 çay kaşığı)
  • 30 gr su (2 yemek kaşığı)
  • 30 gr krema (2 yemek kaşığı)
  • 20 gr maya
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında olsun
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 15 gr dır)

Yaplılışı

  • Yapılışında hamurun kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulmasına dikkat edin. Programdaki gibi yoğurun. Yuvarlaklar yapıp biraz bekletin.
  • İçini hazırlayın (patatesli, programdaki gibi mantarlı, peynirli, zeytinli, pırasalı, kıymalı neli isterseniz…)
  • Daha sonra içini doldurup, hazırladığınız poğaçaları mayalandırmayı unutmayın. Mayalanmayan hamur güzel olmaz…
http://www.denizorhun.com/#!Poğaça/tm2a7/5714a96d0cf2dd6f7fc477ee

Hiç yorum yok: