Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
Pirinci ayıklayıp bir kaç kere yıkarım eğer pilavı acele yapmam gerekmiyorsa pirinci önceden ılık tan sıcak suda bir tatlı kaşığı tuz atatarak iki-iç saat bekletirim. böyle önceden pirinci ıslatarak yaparsam et suyu veya su ölçüsü bire bir dir mutlaka. Yani bir su bardağı pirince aynı bardak veya kase ile su veya et suyu. Yukarıdaki ölçü pirinci önceden ıslatıp bekletmeden yapılan pilav dır bu sebeple ölçü 1 bardak pirince 2 bardak su veya et suyu dur. Pirinci mutlaka nişastası gidene kadar soğuk suya yıkarım.
1 çay bardağı zeytinyağı
25-30 tane ayıklanmış temizenmiş midye içi
yeteri miktarda tuz
bir fiske şeker
bir fiske yeni bahar
10-15 dal dereotu
İki su bardağı su
Yapılışı
Pilav tenceresine bir iki kaşık zeytinyağı ve suyu iyice süsülmüş midyeler alınır orta ateşte kavrulur. Kendini toplayıp rengi dönene kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerine 2 su bardağı su kalan zeytin yağını koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca pirinci, tuzu, karabiberi, şekeri, yeni baharı konup kaşıkla hafifçe karıştırılıp kapağı kapatılır. 3-4 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra ince doğranmış dereotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder