Malzemeler
20 adet petit beurre bisküvi
100 gr badem ezmesi
100 gr (bir su bardağı) öğütülmüş badem
1 tatlı kaşığı kakao
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 pk vanilya
Üzeri için
50 gr beyaz çikolata ve1 çay kaşığı sıvı yağ veya tereyağını ısıya dayanıklı bir cam kasede veya bir sos kabında benmari usulü eritilmiş.
Hazırlanışı
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Badem ezmesini bıçakla minik parçalara bölün geniş bir karıştırma kabına öğütülmüş bisküvileri, badem ezmelerini, öğütülmüş badem, kakao, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, vanilya alınır ve iyice karıştırılır. Elle minik toplar yapacak kıvama gelince küçük yuvarlak misketler yapılır şekerleme kalıplarına paylaştırılır. Benmari usulu eritilmiş çikolataya batırılır veya topları servistabağına alıp üzerine çizgi çizgi olacak şekilde küçük bir kaşıkla veya sıkma torbası ile erimiş beyaz çikolata ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder