http://www.nurselinmutfagi.com/2016/05/gomec-rabisa.html
GÖMEÇ MUTAFĞINDAN
RABİSA
Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı su
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Sosu İçin;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Tereyağı
Pul biber
Hamuru için unu bir kaba koyun. Üzerine yumurtaları, sıvıyağı, karbonatı, sirkeyi ve suyu ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru rulo haline getirip üçer parmak kalınlığında keserek bezeler oluşturun. Ardından yaptığınız bezeleri ince bir şekilde açtıktan sonra oklavaya sarıp kenarlarından sıkarak büzüştürün. Daha sonra büzüldüğünüz hamuru ikişer parmak kalınlığında kesip tepsiye dik bir şekilde yerleştirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın. Sonrasında erittiğiniz yağı hamurların üzerine döküp 180 derecede fırına vererek pişirin. Pişmesine 5 dk kala yoğurdu üzerine döküp, tereyağında pul biber yakıp onu da üzerine döktükten sonra 5 dk daha pişirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder