Malzemeler:
- 75 gr susam
- 250 gram tereyağı
- Kömbe baharatı
- Yarım kg civarında şeker
- Yarım paket karbonat
- 1 kilogram un
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
Kömbe baharatı
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karanfil tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
2 çay kaşığı toz tarçın
1 tane iyice dövülmüş toz haline gelmiş damla sakızı
1/2 çay kaşığı rende muskat
Hepsini karıştır
Yoğurma kabına süt, tereyağı (oda sıcaklığında) ve şekeri ilave edin, iyice karıştırın. Önemli olan tereyağın yoğrulurken erimesi, hamurla özleşmesi. Karıştırma kabının içine kömbe baharatını ilave edip tekrar harmanlayın. Ardından içine un ilave edin. Üzerine hamurun kabarması için karbonat tozu ekleyin ve yoğurun. Hamurun üzerini bir tülbentle kapatın ve dinlenmesi için 20-25 dk kadar bekleyin. Dinlendirdiğiniz kömbe hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve bir tarafını, çay tabağına koyduğunuz susama batırın. Daha sonra kömbe kalıbına ( yoksa yuvarlak yassı köfte şekli verilebilir) susamlı tarafını bastırarak şekil verin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Hatay yöresi kömbe kurabiye servise hazır. Bu arada cam kavanozlarda haftalarca bozulmadan saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder