Cuma, Mayıs 06, 2016

MANTAR ÇORBASI



Malzemeler

1000 gr beyaz kültür mantarı (Ben iki kişilik yaptığımda malzemelerin yarısını kullanıyorum.)
2 yemek kaşığı tereyağı
5 kaşık un 
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
yarım demet ince doğranmış dereotu
tuz, karabiber

Çorba tencenceresine tereyağı ve un alınır pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Üzerine su ve süt  azar azar ilave edilir . Çırpma teli ile karıştırılarak yıkanmış temizlenmiş  çok ince doğranmış mantarlar da eklanir ve orta ateşte mantarlar pişene kadar karıştırılarak pişirilir. Çorba kaynamaya başlayınca kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ilave edilerek ayarlanır. Tuzu karabiberi ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp üzerine sapları çıkarılmış ince doğranmış dereotu ilave edilir. Karıştırılır sıcak servis yapılır. 

Hiç yorum yok: