Cuma, Mayıs 06, 2016

KEREBİÇ KURABİYESİ






Malzemeler

Hamuru için ( mazemeleri 1/2 oranında da kullanıp daha az yapabilirsiniz)

1 kg un
3 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz

İç Malzemesi 

2 su bardağı pirinç şamfıstığı veya pirinç ceviz
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 çay kaşığı tarçın 
Hepsini karıştır. 


Bir kilo undan yaklaşık 1,5 bardak kenara ayırın kalan unu hamuru hazırlamak için yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, zeytinyağı, yoğurt, tuz, pudra şekeri ve kabartma tozunu konup önce ortadaki sıvı malzemeyi iyice yoğurup sonra kenarlardan azar azar unu alarak bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar ( kenera ayırdığınız undan ilave ederek) yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup, karıştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1,5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.

Daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. Kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.

Tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın. Hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin. (Püf noktası üzerileri kızarmayacak.)
Kurabiyeler piştikten sonra hafif soğumasını bekleyin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri döküp servis yapın.


Kilis usulu kerebiç tarifinde irmik var yapılışı biraz daha farklı 

Hiç yorum yok: