Malzemeler
Şerbeti İçin
2 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru İçin
Yaklaşık 2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta
5 çorba kaşığı tereyağı
5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir
Üzeri için hindistancevizi
Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereya alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Kemalpaşaları hazırlamak için yoğurma kabına 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın kalan unu kaba alın. Ortasını açıp yumurta ve karbonatı ekleyin. Peyniri rendeleyin, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve yoğurun. Hamuru 18 eşit parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerine hindistancevizi serpip soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder