Cuma, Mayıs 06, 2016

KAR YAĞDI PASTASI





MALZEMELER

3 Su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 pk vanilya

2 paket eti kakaolu bisküvi
1 su bardağı pirinç ceviz (ince kıyılmış)
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pirinç şamfıstığı

Kremanın hazırlanması için derin bir tencereye süt, un, nişasta, kakao alınır çırpma teli ile karıştırılarak orta ısılı ocakta pişirilir. Kaynamaya başlayınca şekeri ve vanilyası ilave edilip ocaktan alınır. 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edilip çırpma teli ile kremaya iyice yedirilir. 2 pk bisküvi iyice ufalanır, diğer malzemeleri ceviz ve şamfıstığıda ilave edilip krema ile iyice karıştırılır. Servis tabağı ıslatılır ve hazırlanan karışım servis tabağına boşaltılır. Buzdolabında bir gece bekletilir. Servisten önce üzerine hindistancevizi bolca serpilir. Soğuk olarak servis edilir. 

Hiç yorum yok: