Pazar, Mayıs 01, 2016

TİFLE






Malzemeler:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 gr tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  1. Mayayı bir kaba alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Sonrasında karıştırarak sütü de ekleyin.
  2. Tereyağını, 3 yumurtayı ve 1 yumurtanın akını da ekleyip iyice karıştırın.
  3. Sonrasında yağı ve yoğurdu da ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak unu da koyarak hamuru iyice yoğurun.
  4. Yoğurduktan sonra, mayalanması için biraz dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra ikiye bölüp açın.
  5. Açtıktan sonra 8 parçaya bölün. Sonrasında bol bir şekilde rulo gibi sarıp kenarlarını aşağı doğru indirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp sürün.
  7. Son olarak susamı da üzerine serpip 180 derecede fırına vererek pişirin.
https://www.google.com.tr/search?q=kifle+tarifi+nurselin+mutfa%C4%9F%C4%B1&espv=2&biw=1024&bih=595&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjcgrHYrrfMAhUjApoKHRs8DNkQ_AUIBygC&dpr=1#imgrc=GgNZU2d3tG-RSM%3A

Hiç yorum yok: