MALZEMELER:
Hamuru İçin;
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı erimiş tereyağı (125 gr )
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
İçi İçin;
- 250 gr kaşar peynir
Üzeri İçin;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
YAPILIŞI:
- Hamuru için, mayayı ılık suyu, sütü ve şekeri bir kaba koyup karıştırın.
- Maya eridikten sonra, üzerine tereyağını da ekleyin. Sonrasında tuzu, yağı ve yumurtayı ekleyin.
- Son olarak unu da ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurun mayalanması için, biraz dinlendirin. Bu sırada su ve pekmezi karıştırarak bir kaba koyun.
- Kaşar peyniri de küp küp doğrayın. Hamur mayalandıktan sonra, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp bezeleyin.
- Bezelenen hamurların içine kaşar koyup tekrar yuvarlayın.
- Pekmezli ve sulu karışıma bulayıp sonrasında da susama bulayarak tepsiye dizin.
- Dizdikten sonra biraz da tepsi mayası olması için bekletin.
- Tepsi mayası da olduktan sonra, üzerine bıçakla çizikler atıp fırına vererek 180 derecede pişirin.
http://www.nurselinmutfagi.net/wp-content/uploads/2016/03/Nurselin-Mutfa%C4%9F%C4%B1-Simit-Po%C4%9Fa%C3%A7a.jpg
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder