Pazar, Mayıs 01, 2016

TAHİNLİ CEVİZLİ BURMA






Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kaymak
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tahin
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
Bal
Hamuru için ılık sütü, bir yumurtanın tamamını diğerinin akını bir kaba koyun. Ardından şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında mayayı, vanilyayı, sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak un ve kaymağı da ekleyip elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üzerini kapatıp mayalanması için biraz bekletin. Bu sırada iç harcı için cevizleri rondodan geçirin. Diğer tarafta tahine bir kaşık kadar erimiş tereyağı ekleyip karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Üzerine tahinli karışımı sürüp toz şeker ve cevizden serpin. Daha sonra açtığınız diğer hamuru, üzerine koyup yine aynı şekilde tahin sürüp, şeker ve ceviz serpin. Ardından açtığınız diğer hamurları tekrar üzerine kapatıp merdaneyle açarak büyütün. Ardından birer parmak kalınlığında uzun uzun kesip pişireceğiniz tepsinin ortasından başlayarak ,burgu gibi sarıp gül şeklinde tepsiye yerleştirin. Sonrasında 180 derecede fırına vererek pişirin. Piştikten sonra üzerine bal sürerek servis edin.
http://nurselinmutfagi.com.tr/yildiz-hanimin-mutfagindan-tahinli-cevizli-burma/

Hiç yorum yok: