Pazar, Mayıs 01, 2016

Nurselin Mutfağından ÇÖÇ Tarifi





250 gr dana kıyma
3 su bardağı köftelik bulgur
5 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir demet yeşil soğan
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üzeri İçin;
Zeytinyağı
Öncelikle bulguru az suyla bir kaba koyup ıslayın. O ıslanırken siz kuru soğanları ve yeşil soğanı minik minik doğrayıp , patatesleri ezin. Sonrasında ıslanan bulgurun üzerine kıymayı, doğradığınız  kuru soğanları, salçayı , patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Ardından yeşil soğanı da ekleyip tekrar yoğurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle üzerine bastırıp düzledikten sonra, tepsiye yerleştirin. Sonrasında üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 derecede fırına vererek pişirin.

Hiç yorum yok: