Malzemeler
1 paket noodle
4 adet havuç (kibrit şeklinde ince doğranmış)
4 adet tatlı yeşil biber (kibrit şeklinde ince doğranmış)
4 adet kırmızı biber (kibrit şeklinde ince doğranmış)
10 dal taze soğan (sap kısımları beyaz kısmı yani boyuna önce ikiye sonra bölünmüş parçalarıda tekrar ikiye bıçakla bölünür. Eğer ince ise sadece ikiye bölüp kibrit tanesi uzunluğunda doğranır. Yeşil kısımları da 4-5 cm boyunda kesilir.)
yarım kilo brokoli (küçük parçalara ayrılmış diri haşlanmış.)
2 pk soya filizi (250 gr)
Sosu
3/4 su bardağı soya sosu
1/2 su bardağı su
1/2 bu bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı silme mısır nişastası
Noodle kaynamakta olan suya atılır ve pişince ocaktan alınır. 2 su bardağı soğuk su ilave edilip 3-4 dakika kapağı kapalı bekletilir. Süzgeçe aktarılarak süzülür. Makarnadan boşalmış tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve havuçlar alınır ve sotelenir diriliği gidip rengi dönünce diğer sebzeler atılıp 3-4 dakka sotelenir. En son soya filizi atılır ve ocak kapatılıp karıştırılır. Bu sebze malzemesinin yarısını zencefil soslu tavuğa katıyorum. Kalan sebzeleri noodle da kullanıyorum. Sos kasesine sos malzemeleri alınıp ocakta karıştırarak pişirilir ve sebzelerin üzerine dökülür en son makarna da katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder