Cuma, Mayıs 06, 2016

KARAMAN MUTFAĞINDAN BATIRIK






MALZEMELER

3 su bardağı köftelik bulgur
4 yemek kaşığı domates kurusu
2 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kırmızı soğan
2 adet yeşil biber
Bir demet maydanoz
Bir demet yeşil soğan
Bir demet taze fesleğen
Karabiber
Pul biber
Tuz
Süslemek İçin;
1 demet marul
Domates kurusunu bir kaba koyup üzerine bir su bardağı kadar sıcak su koyarak ıslayın. ( Burda kullanılan domates kurusu toz halinde idi. Karamanda kurutulan domatesler daha sonra özel baharat çekme makinesinde toz haline getiriliyormuş. Bu malzemeyi bulamayanlar için domates kurusunu bir tencerede haşlayıp rondodan geçirerek de aynı sonucu elde edersiniz dedi.) Diğer tarafta bulguru bir kaba koyun. Üzerine ıslattığınız domates kurusunu ve salçayı ekleyin. Ardından kırmızı soğanı ve yeşil biberi de ufak ufak doğrayıp. bulgura ekleyin. Sonrasında baharatlarını ve tuzunu da ekleyip iyice yoğurun. Ardından tahini bir tavaya koyup kavurun. Kavrulan tahini ve cevizi de ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Son olarak yeşillikleri ince ince kıyıp ekledikten sonra tekrar yoğurun. İyice yoğurduktan sonra ufak parçalar alıp elinizde sıktıktan sonra marulla birlikte servis edin.

Bu tarifin zor tarafı çiğ köfte gibi yoğrulması çünkü orjinal Batırık tarifinde bulgur şişirilmeden yoğurarak özdeştiriliyor.
http://www.nurselinmutfagi.net/

Hiç yorum yok: