

Malzemeler
1 kg kabak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1-2 diş sarımsak
4-5 dal dereotu

Yapılışı
Kabaklar kabuğu soyulur, yıkanır ve istenen şekilde küçük parçalar halinde tencereye doğranır. Şeker, tuz, zeytinyağı ilave edilir. Kapağı kapalı kısık ateşte, hiç su ilave etmeden pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır.
Ezilmiş sarımsak, ince doğranmış dereotu, yoğurda ilave edilir. Servis tabağındaki kabakların üzerine dökülür. Üzerine pul biber serpilir veya pul biberi bir tavada yağ ile kızdırıp servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder