Cuma, Ekim 05, 2007

PATLICAN SALATASI



Malzemeler (12 kişilik)

7 adet orta boy bostan patlıcanı veya normal patlıcan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı tulum peyniri
Tuz




Yapılışı

Patlıcanlar ateşte közlenir.



Soğuduktan sonra kabukları soyulur. Doğranarak derin bir kap içine alınır.



Bir tencerede un ve yağ pembeleşene kadar kavrulur.


Kavrulan un, patlıcanların olduğu kaba boşaltılır, süt ilave edilir. Çatal veya ezme aleti ile püre haline getirilir.

Üzerine rendelenmiş kaşar ve tulum peyniri ilave edilir.

Ali Naziği bu gün böyle yaptım. Çünkü yanında Patlıcan Çanağı vardı.

Hiç yorum yok: