Cuma, Ekim 05, 2007

DÜNYANIN EN HARİKA KURABİYESİ İMİİİŞ



Malzemeler


125 gr sütaş tereyağı
¼ su bardağı zeytinyağı (Tariş riviera)
¾ su bardağı esmer toz şeker
1 yumurta
1,5 su bardağı un
½ tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı fındık (rondadan geçirilmiş veya iyice dövülmüş)

Yapılışı

Mikser kabına yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tarçını koyup mikserin yumurta çırpma parçası ile krema kıvamına gelinceye kadar orda devirde çırpın. Krema kıvamına gelince rondadan geçirilmiş fındığı ilave edip kaşık ile karıştırın ve elenmiş unu, karbonatı, vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Kalıp ile şekil vermesi biraz zor oldu. Bu tarifte yuvarlak yassı kurabiyeler oluyor aslında.

Kızımın okulda beslenme saati için kalıpla kelebek ve güneş şekilleri yaptık. Çok katı bir hamur olmadığı için kalıptan çıkarken biraz bozuluyor. Elle yuvarlayıp, yassılaştırırsanız (köfte yapar gibi) daha kolay şekil alıyor.

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika hafif pembeleşinceye kadar 170 derece de (Orta ısıda) pişirin. Bu kurabiyeyi ben yapsam hazırlama süresi 15-20 dakika sürer, Ayşegül ile hazırlama süresi bir saati buldu.

Ağızda dağılan bir kurabiye, çok güzel bir tarif.

Bu tarif geçen aylarda Hürriyet gazetesinin hafta sonu verdiği THE AUSTRALIAN Women's Weekly Davet ve Kabul Günlerine Özel tarifler dergisinden.



Not: İki ayrı cam kavanoza koydum ve ağızlarını sıkıca kapadım. Birini buzdolabına diğerini de mutfak dolabına koydum. Ne kadar süre tazeliğini koruyacak merak ediyorum. Daha sonra bilgi veririm. (1 ay sonrada kıtır kıtır dı.)

Hiç yorum yok: