Cuma, Ekim 05, 2007

PEYNİRLİ BÖREK



Malzemeler


5 yumurta

3 su bardagı süt

150 gr  tereyagı

5 adet yufka

İçi için: Beyaz peynir, maydanoz





Yapılısı


Eritilmiş soğumuş tereyagı ve yumurta bir kapta karıstırılır, süt ilave edilir.

Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye bir tane bütün yufka kenarları dısarıda kalacak sekilde yayılır. Bundan sonraki yufkalar tepsinin içine sıgacak sekilde koparılarak yayılır. Her katın arasına sütlü karısım sürülür yufkaların yarısına gelindiginde iç malzemesi konur ve yufkalar bitene kadar sütlü karısım her kata sürülür. Ilk kata koydugumuz kenarlardan sarkan yufkalar bohça kapar gibi tepsinin üzerine kapatılır. Sütlü karısım bolca sürülür. Bir gece buzdolabında bekletilir. Bekleyince sütlü karısım ile yufkalar sisiyor ve su böregi gibi oluyor. Ertesi gün üzerine çörek otu ilave edilip fırında kızarana kadar pisirilir.(Eğer börek bir gece bekletilmeyip hemen fırına verilecekse süt miktarı bir bardak azaltılır. Yani 2 bardak süt kullanılır). Fırında kızarırken kek gibi kabarıyor. Soguyunca iniyor tabi. Küçük bir tepside yapmak istenirse malzemeler yarı yarıya azaltılır.

Hiç yorum yok: